Как да се излекува пиърсинг на заразена спирала


Пиърсингът на спирали е известен като този, който се поставя в външната част на ухото, в областта на хрущяла, идеална зона за пиърсинг поради малкото кръвоносни съдове, открити в него. В допълнение, спиралата също има много оптимална степен на твърдост-гъвкавост за поставяне на този тип пиърсинг, който обикновено не дава никакъв вид усложнения.

Въпреки това, както при всеки тип пиърсинг на тялото, рискът от инфекция наистина съществува. Не само е много важно да се полагат подходящи грижи за избягването му, но е важно да се научите как да идентифицирате инфекция и да вземете необходимите мерки за нейното излекуване. Искате ли да научите повече подробности как да се лекува заразена спирала пиърсинг? Обърнете внимание, защото от UNCOMO ви предлагаме ефективна стъпка по стъпка и други съвети, които да имате предвид.

Индекс

  1. Симптоми на пиърсинг на заразена спирала
  2. Препоръки за излекуване на пиърсинг на заразена спирала
  3. Как да предотвратим заразяване с пиърсинг на спирали

Симптоми на пиърсинг на заразена спирала

Поставянето на пиърсинг включва извършване на малък пиърсинг в ухото или където и да е, така че като всяка друга рана и тази ще отнеме известно време и тук може да възникнат съмнения: правилно ли зараства пиърсингът на спиралата или се заразява? Нормална ли е болката дни след пробиване на ухото?

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е, че този тип пиърсинг е между 2-3 месеца за пълно излекуванеИма обаче хора, които могат да почувстват дискомфорт и дискомфорт в пробитата зона дори 6 месеца по-късно да го направя.

Първите няколко дни след като си направите пиърсинг на спиралата е нормално да имате леко подуване и известно зачервяване в засегнатата област, но тези симптоми винаги трябва да са по-малко, никога повече. Също така е част от естествения лечебен процес, когато от раната се отделя бистра течност. Особено през първите седмици ще трябва много внимателно да наблюдавате развитието на пиърсинга на вашата спирала, тъй като в допълнение към описаните симптоми могат да се появят и други, които показват, че нещо не върви добре. Това е възможно симптоми на пиърсинг на заразена спирала са:

  • Нарастваща болка в областта и особено интензивна с минимално триене.
  • Подуване, което не изчезва.
  • Прогресивно зачервяване с тенденция да потъмнява зоната, където се намира пиърсингът (преминава от червено в лилаво).
  • Наличие на жълта или зеленикава гной. Не бива да се бърка с бистра течност или с минимално количество бяла гной, което би било нормално в процеса на оздравяване, тъй като белите кръвни клетки идват на помощ в тази рана.
  • Наличие на кръв
  • Десети треска, недвусмислен симптом на всякакъв вид вирусна или бактериална инфекция.
  • Може да има топка в пиърсинг на заразено ухоТази бучка, наречена келоид, обаче може да се появи и по други причини, затова препоръчваме да идентифицирате добре тази топка в ухото. Ако е придружено от гной, болка, зачервяване или възпаление, най-вероятно е инфекция. Препоръчваме ви да разгледате тази друга статия за това как да излекувате келоид в пиърсинга.


Препоръки за излекуване на пиърсинг на заразена спирала

Вземането на подходящи предпазни мерки и поставянето в ръцете на професионалисти, които имат всички гаранции когато слагате обицата, е малко вероятно да имате дезинфекциран пиърсинг. Ако обаче се случи, трябва да обърнете дължимото внимание, за да избегнете усложнения.

На първо място, трябва да знаете, че когато се сблъскате с някой от симптомите, споменати в предишния раздел, най-добре е да се обадите в центъра, където е извършен пиърсингът, за да могат те да наблюдават лечебния процес. Друга препоръка е това отивате в аптека за да могат да ви дадат добро антибиотичен мехлем и обяснете как да го използвате стъпка по стъпка. Имайте предвид следното:

  • Следете пронизващия материал: най-вероятното е, че професионалистите, извършили пиърсинга, вече са ви казали, но си струва да настоявате за важността на използването на обеци от хирургична стомана, хипоалергенен материал, който ще предотврати влошаването на инфекцията.
  • Избягвайте парфюма и грима: Ако започнете да наблюдавате или усещате симптоми, че вашият пиърсинг е заразен, от съществено значение е да избягвате използването на парфюм или грим, тъй като те могат да влошат инфекцията. От UNCOMO също препоръчваме да носите косата си нагоре, докато лекувате, тъй като това ще предотврати заплитането на косата ви в пиърсинга.
  • Поддържайте добра хигиена: опитайте се да поддържате раната си възможно най-чиста, измийте я внимателно с мек сапун и я подсушете добре с марля и с изключително внимание, за да не се нараните.
  • Използвайте физиологичен разтвор: за да имате още по-чиста рана и да предотвратите влошаване на инфекцията, можете също да я измиете с физиологичен късмет. Не забравяйте да изсушите добре ухото си с марля, но винаги го правете много внимателно, за да не се нараните.

Ако става дума за лека инфекция, тези съвети плюс прилагането на специализиран антибиотичен крем ще бъдат достатъчни за облекчаване на болката и заздравяване на пиърсинга на вашата спирала. В по-тежките случаи обаче, когато има болка, гной или треска, това е така от съществено значение е да отидете на лекар, тъй като това ще трябва да препоръча антибиотици или по-специфично лечение.

Друго от най-известните пиърсинг на ухото е трагусното, така че ако се чудите как да лекувате заразено пиърсинг на трагус, тази друга статия ще бъде от голяма помощ.


Как да предотвратим заразяване с пиърсинг на спирали

Първата мярка, така че да можете да покажете пиърсинга на спиралата си, като същевременно избягвате усложнения, е да го поставите на специализиран център с всички гаранции. Също така, други важни съвети са:

  • Ежедневна и специфична хигиена: ежедневната и специфична хигиена е от съществено значение като предпазна мярка. Измийте си пиърсинга поне два пъти на ден с мек сапун и топла вода и винаги го подсушавайте, за да не се нараните.
  • Чисти ръцеПреди да се справите с пиърсинга си, уверете се, че ръцете ви са абсолютно чисти. Много пъти приемаме за даденост, че ръцете ни няма да имат микроби, но докосването до новоизработения пиърсинг с мръсни ръце е една от основните причини, поради които може да се зарази.
  • Бъдете внимателни, когато спите: През първите нощи се опитайте да не спите облегнати на страната, където имате пиърсинга, тъй като можете да се нараните и да се събудите с интензивен дискомфорт в ухото.
  • Избягвайте ежедневните кремове: Предотвратете грима или ежедневните кремове, които обикновено нанасяте върху лицето си, да не попаднат случайно в областта на пиърсинга, тъй като те могат да заразят новоизработения пиърсинг.
  • Гледайте със слушалкиТрябва да гледате не само със слушалките, но и със същия мобилен телефон. През първите седмици се откажете от тях колкото е възможно повече и се опитайте да говорите по мобилния телефон с помощта на високоговорителя и микрофона, без да го подпирате на ухото си.
  • Вдигнете косата си: ако косата ви е вързана, без да попадате в ушите, ще предотвратите триенето на пиърсинга върху косата ви и можете да докоснете пиърсинга повече от необходимото, без да го осъзнавате.

От UNCOMO ви препоръчваме да посетите и тази статия за Как да лекуваме добре пиърсинг на ухото.

Ако искате да прочетете повече статии, подобни на Как да се излекува пиърсинг на заразена спирала, препоръчваме ви да влезете в категорията ни за красота и лична грижа.