Пиърсингът на пъпа и всичко, което трябва да знаете за него!

Ако се замислите Пиърсинг на пъпа тогава трябва предварително да се информирате за няколко неща. От избора на пиърсинг студиото, лечебния процес до правилната грижа, има няколко неща, които трябва да се вземат предвид, за да се ограничат рисковете. Ще ви разкажем всичко, което трябва да знаете.

пиърсинга пъпа

Историята на пиърсинга на пъпа.

Пиърсингът на пъпа е един от най-често използваните варианти на пиърсинг, който се носи предимно от жени. Предимството пред останалите пиърсинги е, че може лесно да се покрие с дрехи или да се представи по специален начин. Пиърсингът на пъпа стана популярен през 90-те години. Моделът Кристи Търлингтън е видяна за първи път публично с пиърсинг на пъпа. През следващите години той украсява все повече жени и сега е един от най-популярните пиърсинг.

Изисквания за убождане на пиърсинг на пъпа.

За да си направите пиърсинг на пъпа, трябва да сте на 18 години. Ако все още сте непълнолетни, пиърсингът се нуждае от декларация за съгласие от родителите ви. Без това разрешение той няма право да пробива пъпа ви, тъй като това е въпрос на телесна повреда и той ще трябва да бъде изправен пред правни последици.

Къде да взема пиърсинг на пъпа?

Искате ли да си направите пиърсинг на пъпа, но не знаете къде? Можете да го направите от лекар или да отидете в пиърсинг студио. Лекарят има възможност да изтръпне областта около пъпа. Той е упълномощен да ги администрира. Въпреки това, лекарите често имат малко опит, затова препоръчваме да отидете на пиърсинг по ваш избор. В никакъв случай не трябва да правите пиърсинг на пъпа някъде на улицата или в магазин, тъй като хигиенните изисквания не могат да бъдат изпълнени. Това може да доведе до заразяване на пробитата зона.

За да намерите правилното пиърсинг студио, трябва да имате предвид няколко неща. Най-добре е първо да разгледате няколко пиърсинг студия и да получите подробни съвети на място. Можете да разпознаете добрия пиърсинг по факта, че той отнема време за вас и ви дава подробна информация за рисковете от болка и грижите. Освен това трябва да има хигиенично перфектно помещение и да се извършва стерилна работа. Ако тези изисквания са изпълнени и имате добро усещане, можете да си уговорите среща за изпълнението на Пиърсинг на пъпа нека да даде. Или може би познавате някой, който вече е имал добри преживявания с пиърсинг и може да ви даде препоръка.

Убождането на пиърсинга на пъпа

Пробождането на пиърсинга на пъпа не е толкова лесно. Процесът определено трябва да се извършва в легнало положение. От една страна, кожата е по-отпусната, а от друга страна, няма риск от проблеми с кръвообращението по време на изпълнението. Много е важно зоната да бъде предварително дезинфекцирана предварително и да се използват стерилни инструменти за пиърсинг.

Повечето пиърсинг на пъпа се поставят в гънката на кожата в горната част на пъпа. В началото се отбелязват пунктовете и пунктовете. След това местата се фиксират с пробиваща скоба и едва тогава дупката се пробива. След пробиването стоманената канюла се отстранява и едновременно се вкарва прободната пъпа на пъпа.

Каква болка може да възникне при пиърсинг на пъпа?

Много от вас се питат, преди дори да си го получат Пиърсинг на шкембето нека видим колко голяма ще бъде болката. С оглед на този страх е разбираемо, че мнозина се колебаят да го направят. Обикновено пробиването на пъпа не причинява почти никаква болка и усещате само неудобно убождане. Тъй като обаче всеки човек има различно усещане за болка, възникващата болка е различна за всеки. Ако по принцип сте много чувствителни към болка и изпитвате силна болка дори при малки наранявания или дори при поставяне на спринцовка, тогава това вероятно ще се случи и с висока интензивност при пробождане на пиърсинга на пъпа. Ако сте по-скоро нечувствителни към болка, пиърсингът на пъпа не трябва да представлява проблем за вас.

Ако искате да сте на сигурно място, има няколко начина да си вземете упойка, преди да извършите пиърсинга на пъпа. Ние обаче не го препоръчваме поради няколко причини.

Съществува възможност за регионална анестезия, която може да се извършва само от лекар. При този вид анестезия анестетикът се инжектира в областта, която трябва да се анестезира с помощта на спринцовка. След кратко време зоната се вцепенява и пиърсингът на пъпа може да бъде пробит. Съществуват обаче редица рискове, свързани с този вид анестезия. В случай на предозиране или непоносимост могат да се появят различни странични ефекти, като например Гадене, главоболие или сърбеж.

Освен това при инжектиране на течността често се появява подуване, което може да доведе до изместване на пиърсинга, когато е ужилено. Може да се случи така, че след като подутината отшуми, пиърсингът на пъпа вече не седи правилно на правилното място. Освен това, когато анестезията отшуми, мястото често все още боли.

Друга възможност поне малко да вцепените зоната е повърхностна упойка. При този метод се прилага анестетичен агент с помощта на мехлем или спрей. Това трябва да се приложи поне един час преди убождането на пъпа. Само повърхността е вцепенена и не прониква във всички долни тъканни слоеве. Тъй като иглата за пробиване трябва да премине през тези слоеве тъкан, болката при пробиване на пробиването на пъпа не намалява. От тази гледна точка този вид упойка всъщност няма много смисъл, а по-скоро служи само за успокояване на болката, която се появява.

Какво трябва да обмисля по време на лечебната фаза?

Раната, която възниква при пиърсинг на пъпа, обикновено зараства по-зле, отколкото е в други части на тялото. Това е така, защото в този момент кожата е изложена на много стимули и повече стрес. Освен това облеклото редовно създава триене, което излага раната на допълнителен стрес. Следователно не може да се даде точна индикация за времето на заздравяване при пробиване на пъпа. При нормални обстоятелства прободната рана трябва да бъде напълно излекувана най-рано след 4 седмици и най-късно след 6 месеца. При много лоши условия обаче може да отнеме до една година, докато пиърсингът на пъпа заздравее напълно. За да ускорите лечебния процес, определено трябва да следвате някои инструкции за грижи.

Какво трябва да взема предвид, когато се грижа?

Както споменахме по-рано, много е важно да се грижите за пиърсинга на пъпа редовно. След като пиърсингът ви е пробил, той покрива раната със стерилна превръзка или гипс. За да се ускори заздравяването, прободната рана на пъпа се нуждае от много почивка и трябва да се поддържа стерилна 2-3 пъти на ден с дезинфектант. Трябва да премествате редовно пъпа за пробиване на пъпа нагоре и надолу в канала на шева.

Лошата грижа може да доведе до образуване на мръсотия, бактерии и микроби, които нарушават лечебния процес. За да поддържате този риск възможно най-нисък, особено важно е освен дезинфекция да изплаквате редовно бижутата за пробиване на пъпа с чиста вода. Ако се пренебрегне грижата, може да възникне възпаление, което може да причини неприятна болка. Ето защо определено трябва да отделите време за почистване на пиърсинга на пъпа редовно.

Първият пиърсинг не трябва да се отстранява от канала за пробиване, докато пиърсингът на пъпа не заздравее напълно. Ако е възможно, не трябва да носите тесни дрехи, които биха могли да се търкат в корема ви. По време на лечебния период бихме препоръчали също да се въздържате от посещение на плувен басейн или солариум. Дори интензивните упражнения могат да повлияят отрицателно на зарастването на раната. Веднага след като пиърсингът излекува напълно, можете да вмъкнете нов пиърсинг на пъпа. Рискът от възпаление е сравнително нисък след излекуване, но препоръчваме редовно да почиствате и дезинфекцирате пиърсинг бижутата в допълнение към нормалната лична хигиена.

Какви усложнения могат да възникнат при пиърсинг на пъпа?

Ако има проблеми със зарастването на рани и мястото се възпали или загнои, трябва незабавно да посетите вашия пиърсинг или лекар. Ако възпалението не се лекува веднага, то може да се разпространи. Тъй като възпалението и подуването се предизвикват най-вече от мръсотия, бактерии и микроби, важно е също така старателно да дезинфекцирате ръцете си, преди да почистите пиърсинга на пъпа.

Ако премахнете бижутата за пробиване на пъпа по време на фазата на заздравяване, може да се случи пункционният канал да се слепи и отново да се затвори. След това вече не можете да използвате пиърсинг бижута и може да се появи малък белег на входния и изходния канал. Когато каналът за пробиване на пъпа е напълно излекуван, той обикновено вече не се затваря. Но ако запушалката не се носи дълго време, може да се случи след няколко години, че клонният канал отново да се затвори.

Кои бижута за пиърсинг на пъпа могат да се използват?

Преди да вземете решение за определена тапа за пробиване на пъпа, трябва да помислите за възможни непоносимости или алергии, напр. изключете срещу никел. Ако кожата все пак е раздразнена или зачервена, препоръчваме да използвате пробиваща пръчка от PTFE (биопластмаса). Това е не само много леко и гъвкаво, но и особено приятно за кожата.

Пиърсингът на пъпа се предлага в голямо разнообразие от форми, цветове и материали. (925 сребро, сребро, позлатено, позлатено, титан, биопластмаса, акрил и хирургическа стомана) Стандартната версия е така наречената „Извита щанга“, известна още като банан. Извитата щанга е особено подходяща за първи път и се характеризира с две завинтени топки, които обикновено имат различен диаметър.

"Пръстенът за затваряне на топка" е пръстен, който се отваря или затваря от топка. Този пръстен за затваряне на топки се предлага с различни топки и в различни размери. Това специално бижу за пиърсинг на пъпа често се използва в други области като първо пиърсинг, но трябва да се използва в областта на пъпа от опитни носители на пиърсинг, тъй като тук рискът от инфекция е по-голям.

Ето списък на бижутерийните предмети от нашия пъп от нашия магазин за пиърсинг:

-Животински мотиви (напр. Пеперуда, жаба или скорпион)

-Сърца (напр. С висулки или кристали от циркониев кристал)

-Цветя и рози (напр. С искрящи скъпоценни камъни)

-Назад (износване в обратна посока)

-Висулки от цирконий (с изискани висулки от цирконий)

-Готика и фентъзи (например с черепи и кръстове)

-Бременност пиърсинг (с дълги гъвкави пръчки от PTFE)

-Tribals (с племенни мотиви)

-Луксозен и златен стил (пиърсинг на пъпа от истинско злато)

-Мотивни топки (със забавни мотивни топки)

Можете да закупите тези и други пиърсинг на пъпа в нашия онлайн магазин за модни бижута.