.

Какви инфекции носи пиърсингът и какво да правим, след като си сложим обица?

Какви инфекции носи пиърсингът и какво да правим, след като си сложим обица?
Снимка: sxc.hu

Човек може да си постави обица почти навсякъде по тялото, но най-известният и безопасен пиърсинг е този на ушите. Повечето родителите пробиват ушите на децата си, докато са още малки. Ако искате да махнете обеците си, дупките ви ще заздравеят след няколко месеца.

 

На второ място по популярност с обеците на носа. Самото пробиване е малко болезнено, защото там има хрущял и обезболяващият спрей не действа. При някои хора се появяват усложнения, като най-честото е получаване на хронична хрема.

 

Доста млади момичета си поставят обица на пъпа, без значение дали имат корем или са слаби. Тук периодът за възстановяване е най-дълъг – поне няколко месеца. През това време трябва да забравите посещението на басейни, защото те са потенциално опасни за вашето здраве.

 

 

Пиърсингът на езика също е доста предпочитан от младите хора. Няколко дни след поставянето на обицата се говори трудно, защото езикът е подут и човек трябва да се храни само с пюрета и супи. За съжаление, при този пиърсинг се унищожават доста вкусови рецептори.

 

Има мъже и жени, които си слагат обица на зърната на гърдите. Тяхната цел и да увеличат сексуалното удоволствие, което получават при целувки в тази област. Освен на гърдите, пиърсинг може да се постави и на интимните части, като това се прави предимно от представителките на нежния пол. Напълно възможно е обицата да не повиши удоволствието, което изпитвате по време на секс, а да ви докара сериозни проблеми със здравето.

 

Най-ексцентричен е брейн-пиърсингът. Той представлява две дупки в черепа, направени с помощта на бормашина, през които се поставя халка. Тя се поставя от хора, които искат да си осигурят допълнително количество еуфория. Халката натиска мозъчните тъкани, които помагат за отделянето в кръвта на химични съединения. Възможно е да се получат сериозни усложнения и да се стигне до фатален край.

 

Не забравяйте, че когато пробивате тялото си, вие го подлагате на риск от развитие на инфекция. 10% от случаите на хепатит са заради пиърсинг. Също така може да се развие алергична реакция, защото в повечето обици се съдържа никел, който може да се свърже с белтъчините в кожата. Хората, които имат нисък имунитет, трябва да забравят за пиърсинга, защото техният организъм надали ще приеме чуждо тяло и ще направи всичко възможно да го изхвърли.

 

Ако все пак сте решили да си сложите обица на тялото, вижте как да се погрижите след манипулацията.

 

Внимавайте от какъв материал ще е изработена обицата ви. Най-подходящи за тези, направени от медицинска стомана, както и златните. Избягвайте сребърните обици, защото може да ви докарат алергична реакция.

 

3-4 дни след манипулацията почиствайте два пъти дневно мястото с памук, напоен със спирт.

 

Ако обицата е някъде по закритите части на тялото, поне седем дни носете дрехи, които няма да притискат пробитото място.

 

Оздравителният период за пиърсинга тялото е 60 дни, за този на ушите е 20, а за обицата на езика – 15 дни. През този период от време НЕ махайте сами обицата си. Ако имате проблеми, отидете при човека, който ви е продупчил.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
aniemtyy
преди 10 години
1
0
!
Отговори
До jasmins: НЕ на двете уши имам по 3 и не боли направи си
aniemtyy
преди 10 години
1
0
!
Отговори
До teri_aria: пиърсинга е нещо много красиво и не е за страхливци.аз лично имам 8 пиърсинга а съм на 14 и мисля да си направя поне още толкова.
teri_aria
преди 11 години
3
1
!
Отговори
Според мен пиърсингът е много глупаво нещо, с което само можеш да се самонараниш, а не да станеш по - красив и прочие !
jasmins
преди 11 години
4
0
!
Отговори
Само да питам болезнено ли е поставянето на втора обеца на ухото???
aia25
преди 11 години
1
0
!
Отговори
... Благодаря за полезната информация, но аз преди се бях навила да си правя още една дупка на ухото... но се отказах... Добре ли е това за мен, че съм се отказала :D ?
tori
преди 11 години
2
4
!
Отговори
Не се почиства със спирт, това прецаква пиърсинга адски много и шанса да си задържиш придобивката е много малък. Почиства се със физиологичен разтвор, антибактериален ***, памук, клечки за уши и салфетки. Спирт се ползва само за чистене на обици, като след това се измият добре под течаща вода.
Страница 1 от 1